Leestijd: 3 minuten

Een kinderfeestje geven. Hoe doe je dat? Wanneer de verjaardag van jouw kind voor de deur staat, is dat natuurlijk hartstikke leuk! Het kinderfeestje moet alleen wel georganiseerd worden, waardoor dit de nodige stress kan opleveren bij de ouders. Wat voor een feestje gaat het worden? Wanneer ga ik dit regelen? Hoeveel kinderen worden er uitgenodigd? Ook wil je natuurlijk dat het feestje goed aansluit bij de behoeften van alle kinderen. Deze tips kunnen ervoor zorgen dat het kinderfeestje van jouw kind een succes wordt!

Leestijd: 3 minuten


Beeld: Scopo Atletico

 

1. Maak een mooie uitnodiging

Uitnodigingen zijn erg leuk om te versturen, maak deze dus samen met de jarige job! Op deze manier krijgen de kinderen er helemaal zin in hun eigen kinderfeestje geven. Een goede tijd om de uitnodigingen te versturen, is een week of twee weken voor aanvang. Zo kunnen de meesten wel een gaatje in de agenda vrijhouden en zullen de kinderen niet lang hoeven af te tellen voor de grote dag. Ben je bang voor veel afzeggingen? Pols dan even kort bij de ouders over eventuele datums. Bij het versturen van de uitnodigingen is het handig om de 5 W’s aan te houden:

 

  • Wie is er jarig?
  • Waar is het feestje?
  • Wat gaan we doen?
  • Waarom vieren we het feestje?
  • Wanneer vieren we het feestje?

De uitnodigingen zijn klaar om verstuurd te worden!

 

2. Informeer naar eventuele bijzonderheden

Iets wat vaak wordt vergeten is het informeren naar bijzonderheden. Denk bijvoorbeeld aan allergieën waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer er ook wordt gegeten op het feestje, is het ook handig om te weten of er vegetariërs en/of veganisten aanwezig zijn.
Als het idee is om eens lekker in het water te gaan plonzen, is het handig om te polsen of iedereen wel een zwemdiploma heeft. Ook alle telefoonnummers van de ouders tot je beschikking hebben kan handig zijn, in het geval er toch iets gebeurd.

 

3. De duur van een kinderfeestje geven

Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd. Zo kan het feestje van een klein kind beter wat korter duren. Voor kinderen rond de vijf jaar is een tijdsduur van maximaal anderhalf uur de beste optie.

Ook heeft deze leeftijdscategorie een vrij korte concentratieboog. Korte, verschillende activiteiten van 10 tot 15 minuten zijn voor deze kleintjes ideaal!

Voor wat oudere kinderen kan een kinderfeestje geven gemakkelijker twee uur duren. Ook de activiteiten kunnen wat langer duren, zonder dat dit ten koste gaat van de concentratieboog!

 

4. Luister naar de jarige zelf

Kinderen weten vaak heel goed wat zij wel of niet leuk vinden. Zij hebben dit tenslotte al eerder meegemaakt bij kinderfeestjes van hun vrienden. Bespreek dus met je kind wat hem of haar leuk lijkt! Mochten zij echt geen idee hebben, kun je meerdere ideeën voorleggen en vragen wat jouw kind het leukst lijkt. Blijft die van jou misschien liever thuis, om daar verschillende spelletjes te spelen? Of gaat hij/zij toch liever op avontuur, de buitenlucht in en lekker ravotten? Het kan allemaal!

 

5. Laat kinderen lekker uitrazen

Kinderen zitten al best veel stil op school. Hierdoor kunnen de meeste kinderen zich volledig uitleven bij een spelletje als tikkertje of een potje voetbal. Dit kan natuurlijk het beste op een buitenlocatie. Niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke gezond voor de kinderen! Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Er zijn talloze activiteiten die buiten gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht. Veel voorbeelden hiervan zijn online te vinden.

Beeld: Scopo Atletico

 

6. Ontdek nieuwe activiteiten: Jachtseizoen, Levend Stratego of apenkooien

Kinderen houden van nieuwe uitdagingen. Doordat kinderen bij hun vriendjes en vriendinnetjes op de feestjes komen, kennen zij al snel veel activiteiten. Daarom zijn er een aantal opties om iets nieuws aan te bieden, waar de kinderen gegarandeerd enthousiast over zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Beweegfeestje van Scopo Atletico. Hier kan je als ouder (in overleg met je kind) zelf het feestje samenstellen, met keuze uit meer dan 25 activiteiten! In alle activiteiten kunnen de kinderen zich fysiek helemaal uitleven. Er staat een ervaren trainer voor de kinderen klaar die alle activiteiten kan organiseren. De feestjes kunnen bij jou in de buurt worden gegeven, zowel binnen als buiten. Wat wil je als ouder nog meer?

 

Mocht je meer willen weten over Beweegfeestje? Kik dan HIER.

 

Al met al zijn er genoeg opties om het feestje van jouw kind tot een succes te leiden. Met deze tips hopen wij dat het een geweldige verjaardag wordt voor de jarige. Alvast heel veel succes met de voorbereidingen!

 

Bron: Kinderfeestje.nl